Monday, August 25, 2008

SEHARI BERSAMA CLASS PHOTOGRAHY DI PUTRAJAYA...

ermm.. ahad 24 ogos.. aku p blajaq tangkap gambaq.. seronok x hingga dah.. pasai nak dapat ilmu dari org pro ni bukan senang.. 22hb mlm aku dah bertolak dari Aloq Staq.. punya la exited.. erm 24nh pagi aku dah bagun punya la awai.. tapi class tue dalam koi 2.. tapi dah org kata berjiwa ni kan.. so aku beciap la awai.. koi 12 kami betolak dari klang.. on d way nak ke sana ujan x berenti la.. samapi kat sana pun ujan renyai2.. dah jumpa tempat yang dijanji kan (palace of justice) kami kena pindah di bawah jambatan pasai ujan tak berenti.. ok la gak dkt dgn masjid putrajaya..kami blajaq bawah jambatan la.. dia terangkan apa tue apache, shutter speed, ISO.. techique2 dia..

lepas dia terangkan secara teori .. la nie secara praktikal plak.. aku n adk aku punya camera ja yang paling kecik (D40).. yang lain....... semua gedabak2.. erm rasa malu gak la pasai kami punya camera paling basic .. yang lain semua camera yang pro.. x pa .. insyallah aku akan dapatkannya.. eheheheh... Nak taw x student yang paling tua pun ada.. aku rasa dalam are 60an arrr.. yang paling muda 13thn.. erm bdk tue pun pakai camera x hengat ..


1st shoot.. kami blajaq tangkap gambaq pemandangan.. erm tergaru2 gak aku pasai slalu pakai auto n effect2 yang lain.. ni dah blajaq semua manual.. hahaha.. tembak sana.. tembak sini.. erm aku bukan penembak yang hebat.. tapi bila tgk student2 yang lain punya shoot.. waow.. cantek2 semua .. nie contoh2 pemandangan aku tangkap..
pastue dah tangkap2 pemandangan..ada la sepasang model pakai baju pengantin.. erm.. kami blajaq palak cara nak tangkap gambaq potrait.. erm ni diaaa...

Lepas magrib kami pi PICC plak..nak p tgk fireworks plak.. nak blajaq tangkap gambaq time malam2 x guna flash.. erm kami ingat kot x leh naik atas.. dgn usaha gigih abg eddie .. kami berjaya naik ke tingkat atas dimana org media ja yang leh naik.. kami kena register diri n dapat tag "MEDIA". ini la pengalaman besh yang aku alami.. hehehe.. kami makan pa semua then lagi 20 min kami standby pasang tripod n adjust pa2 yang patot.. hasil aku yang agak boleh dibanggakan..
abeh dah ari ahad ku bersama class photography ku walaupun ujan masih renyai2.. hehehe...

P/S: gamabaq x cantek pasai aku resize dia bagi kecik.. klu wat besaq2 nnt lambat nak load.. so imagine lah kecantikan gamabq yang aku shoot..
SEKIAN....

3 comments:

wda said...

cu siotttttttttttttt..........
kne blajor ngn sifuuu arrrr camni..
wuwuwu ajaq ar akkkkkk
Peace :P

Pejan said...

update sis, update!

azlinabullah said...

erm.. bukan pandai sangat pun.. besa2 ja